Županija Posavska

Održane Javne rasprave na nacrt Zakona o lokalnoj samoupravi

Nakon što je Ministarstvo pravosuđa i uprave Vlade Županije Posavske uputilo u javnu raspravu nacrt Zakona o lokalnoj samoupravi, javne rasprave održane su na području sve tri općine Županije Posavske. Zakon o lokalnoj samoupravi Županije Posavske prezentirao je Pero Radić, ministar pravosuđa i uprave u Vladi ŽP sa suradnicima. Raspravama su uz ostale bili nazočni općinski načelnici i predsjednici Općinskih vijeća, predstavnici službi te drugih javnih institucija. Skupu u Domaljevcu bio je nazočan i predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić.

-Zakonom o lokalnoj samoupravi definira se među ostalim djelokrug jedinica lokalne samouprave, tijela jedinica lokalne samouprave, međusobni odnosi vijeća i načelnika jedinica lokalne samouprave, mjesna samouprava i neposredno sudjelovanje građana u odlučivanju. Rasprave su bile vrlo konstruktivne uz kvalitetne prijedloge i sugestije koje su se posebice odnosile na ovlasti jedinice lokalne samouprave u politici upravljanja prirodnim resursima, na prijenos i povjeravanje novih poslova uz suglasnost Saveza općina i gradova Federacije te nadležnost načelnika kod donošenja pravilnika o unutarnjoj organizaciji službi, izjavio je nakon održanim javnih rasprava ministar Radić.

Vezane objave

14. sjednica Vlade Županije Posavske

urednik

Dr. Dragan Čović u posjeti Županijskoj bolnici

urednik

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

urednik

USAID-ov Javni poziv za dodjelu financijske potpore malim projektima

urednik

Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava u okviru mjere potpore poljoprivrednim gazdinstvima (primarna proizvodnja) – EU4Business

urednik

U Orašju održana 7.Večer Hercegovine u Posavini

urednik

Ostavite komentar