Županija Posavska

Radionica-Osnaživanje i nastavak potpore parlamentima BiH u poslovima integracije u EU

U Skupštini Županije Posavske u Domaljevcu jučer (17.10.) održana je radionica o aspektima procesa europskih integracija u okviru Twinning projekta Europske unije “Osnaživanje i nastavak potpore parlamentima BiH u poslovima europskih integracija” u okviru komponente IV – Razvoj kapaciteta županijskih skupština, s ciljem boljeg razumijevanja i unapređenja rada županijskih skupština u procesu europskih integracija.

Radionici su nazočili Predsjednik, Zamjenik predsjednika i zastupnici u Skupštini Županije Posavske, Predsjednik Vlade s ministrima, predstavnici Ureda za razvoj i europske integracije Vlade Županije Posavske te Stručna služba Skupštine Županije Posavske.

Cilj Twining projekta je unapređivanje, odnosno modernizacija institucija u zemlji koje su korisnice Projekta te pružanje potpore institucijama preko edukacije i reorganizacije, kao i usklađivanja zakonodavstva s normama i standardima Europske unije.

U okviru radionice održana je prezentacija iskustva Republike Hrvatske, Kraljevine Belgije i Mađarske u procesu pristupanja Europskoj uniji, primjeri usklađivanja regionalnih mišljenja između različitih razina vlasti i uključenost skupština u zakonodavne procese Europske unije.

Nazočnima su se u ime Twinning projekta obratili Tatjana Tomić – mlađa voditeljica projekta, Hrvatski sabor, Dries Bergen – rukovoditelj Europskog ureda Flamskog parlamenta i Klara Szalay – moderator, pravna savjetnica, Narodna skupština Mađarske, voditeljica Komponente 4.

U ime Direkcije za europske integracije Bosne i Hercegovine nazočnima se obratila Ajla Ablaković – sektor za usklađivanje pravnog sistema BiH.

Blaž Župarić – predsjednik Skupštine i Đuro Topić – predsjednik Vlade Županije Posavske u svojim izlaganjima su izrazili spremnost za suradnju u ovim procesima kako bi se ubrzale aktivnosti na ispunjenju uvjeta za pristupanje Europskoj uniji, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine ŽP.

Vezane objave

U Sarajevu peta konferencija ministara svih razina vlasti

urednik

Radni sastanak na temu polaganja vozačkih ispita

urednik

Svečano otvoren 22. međunarodni sajam gospodarstva „Mostar 2019“

urednik

Zahvalnica za sudjelovanje na mostarskom sajmu

urednik

24. sjednica Vlade Županije Posavske

urednik

Posavina dobila juniorske državne prvake u odbojci

urednik

Ostavite komentar