Županija Posavska

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje u Vladi ŽP

U zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju danas (14.10.2019.g.) održana je sjednica Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje. Ravnatelj Službe za upošljavanje Županije Posavske Luka Jurić pozdravio je članove Upravnog odbora i predstavnike Federalnog zavoda za zapošljavanje koji su uoči zasjedanja posjetili i županijsku Službu za upošljavanje u Orašju.

U izjavi za medije ravnateljica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar je uz ostalo kazala:
-Ovo su naše redovite aktivnosti obilaska svih područja gdje djelujemo kako bi se temeljitije informirali o stanju na terenu. Razmatrali smo redovite teme, a s ravnateljem županijske Službe proanalizirali efekte posljednjeg javnog poziva. Što se tiče funkcioniranja ove oblasti radi se reforma u svim segmentima kako bi bili što operativniji u informatičkoj i operativnoj oblasti te kroz uvođenje savjetodavnog procesa, što je zapravo europski standard.
Naši projekti i programi su zanimljivi poslodavcima, a mi pokušavamo pratiti potrebe onoliko koliko možemo. Nažalost u Posavini kad otvorimo poziv moramo konstatirati da je relativno sporo povlačenje tih sredstava i poticaja, i to je jedna od tema naših razgovora kako bi se bolje upoznali s tim problemom, istaknula je ravnateljica Lončar.

Ravnatelj županijske Službe za upošljavanje Jurić istaknuo je da posjeta i sastanak predstavlja dodatni poticaj Službi, poslodavcima, te neuposlenim osobama da se aktivnije uključe na tržištu rada te da u okviru aktualnog Javnog poziva što više sredstava završi kod posavskih poslodavaca. -Otvoren je Javni poziv i još uvijek ima mogućnost zapošljavanja za posebne skupine, za žene, za marginalne skupine, za prvo zapošljavanje i još neke druge programe. Sve zainteresirane osobe i zainteresirani poslodavci neka se obrate Službama u Odžaku, Domaljevcu i Orašju i dobit će podrobne informacije. Pomoći ćemo im na svaki način da se dobiju sredstva koja su na raspolaganju. U ovom Javnom pozivu za prostor Županije Posavske rezervirano je 650.000,00 KM, istaknuo je ravnatelj Službe za upošljavanje Županije Posavske Luka Jurić.

Vezane objave

27. obljetnica utemeljenja Hrvatskoga vijeća obrane

urednik

Radionica-Osnaživanje i nastavak potpore parlamentima BiH u poslovima integracije u EU

urednik

USAID-ov Javni poziv za dodjelu financijske potpore malim projektima

urednik

Smotra mostarskog Sveučilišta u Orašju

urednik

Oproštaj od Ive Gregurevića

urednik

7. sjednica Vlade Županije Posavske

urednik

Ostavite komentar