Županija Posavska

18. sjednica Vlade Županije Posavske

Na današnjem 18. zasjedanju održanom uz predsjedanje Đure Topića, Vlada Županije Posavske utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama zakona o prostornom uređenju i građenju Županije Posavske, te će ga uputiti Skupštini Županije Posavske u daljnju proceduru.

Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu za sufinanciranje izrade Plana upravljanja otpadom u Županiji Posavskoj. Odlukom se iz ovogodišnjeg Proračuna ŽP odobrava izdvajanje financijskih sredstava za sufinanciranje izrade Plana upravljanja otpadom u Županiji Posavskoj u iznosu od 10.000,00 KM implementatoru projekta, Regionalnom centru za okoliš za Bosnu i Hercegovinu. Na sjednici je ukazano na važnost ove oblasti koju je neophodno bolje urediti u suradnji sa općinama.

Vlada ŽP dala je suglasnost Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa za provođenje postupka javne nabave roba – udžbenika za učenike drugog razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja na području Županije Posavske, a prvenstveno za one koji su u stanju socijalne potrebe. Procijenjena vrijednost nabave knjiga iznosi 9.300,00 KM. Usvojena je Odluka resornog ministarstva o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna ŽP za 2019. g. na ime realizacije kulturnih programa i aktivnosti (9.500,00 KM za 12 programa iz oblasti kulture).

Dana je se suglasnost Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave za izvođenje radova na sanaciji protupožarnog šumskog puta u KO Donji Svilaj. Procijenjena vrijednost javne nabave je 26.000,00 KM. Financijska sredstva u iznosu od 1.500,00 KM izdvojena su i Mjesnoj zajednici Donja Mahala za sanaciju vodovodne instalacije na česmi kod Osnovne škole.

Vezane objave

Završena žetva pšenice u Županiji Posavskoj

urednik

Izaslanstvo Vlade ŽP nazočilo sadržajima obilježavanja „Dana sjećanja 2019.“

urednik

Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

urednik

Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

urednik

Svečana akademija za obljetnicu Udruge nositelja ratnih odličja HVO Herceg Bosne

urednik

Objava javnih poziva – 12.03-2019.

urednik

Ostavite komentar