Odžak Županija Posavska

Vlada RH donijela Odluku o raspodjeli sredstava za projekte od interesa za hrvatski narod u BiH za 2019.

Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj (01. kolovoza) 173. sjednici godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2019. godinu.

U proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske osiguran je dosad najveći iznos za ovu namjenu, točnije 25,8 milijuna kuna. Financijska sredstva raspodijeljena su za 89 programa i projekata i to:

• 34 programa i projekta iz područja kulture – 6.820.000,00 kn
• 17 programa i projekta iz područja obrazovanja i znanosti – 6.290.000,00 kn
• 12 programa i projekta iz područja zdravstva – 6.120.000,00 kn
• 26 programa i projekta iz ostalih područja – 6.570.00,00 kn

Donošenjem Odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, Vlada Republike Hrvatske pruža važnu pomoć i potporu udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini te kroz njih osnažuje i hrabri hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj te očuvanje nacionalnog identiteta, izvijestili su iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.Odluka o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2019. godinuPreuzmi

Vezane objave

Radni sastanci sa poduzetnicima i obrtnicima u Županiji Posavskoj

urednik

Javna rasprava o Nacrtu zakona o obrazovanju odraslih

urednik

Obavijest

urednik

Promotivni sastanak za izradu Plana upravljanja otpadom ŽP

urednik

Predsjednik Skupštine ŽP Župarić primio izaslanstvo predvođeno Klarom Szalay

urednik

V. sjednica Skupštine Županije Posavske

urednik

Ostavite komentar