Županija Posavska

Predsjednik Skupštine ŽP Župarić primio izaslanstvo predvođeno Klarom Szalay

U sjedištu zakonodavne vlasti Županije Posavske – Skupštine, u Domaljevcu jučer ( 04.07.) predsjednik Skupštine Blaž Župarić primio je izaslanstvo ispred projekta Twinning Ligt „Potpora administrativnim strukturama za poslove integracija u EU parlamenta u BiH“ predvođeno Klarom Szalay. Sastanku su nazočili Mujo Puzić – zamjenik predsjednika Skupštine ŽP, Mandica Špionjak – predstavnica Stručne službe Skupštine i Marko Mamić – član koordinacijskog tijela za odgovor na upitnik EU ispred Skupštine Županije Posavske.

Sveobuhvatna analiza potreba županijskih skupština koja je prikazala cjelokupnu i detaljnu sliku u oblasti europskih integracija 2017.g. izvršena je 2017.g. Cilj četvrte komponente je angažiranje županijskih skupština u procesu europskih integracija kroz razradu i uvođenje Zajedničkog akcijskog plana za županijske skupštine koji treba da sadrži korake i mjere koje treba poduzeti da unapređenje izvršavanja parlamentarnih zadataka županijskih skupština u svezi s europskim integracijama. U njemu će biti navedeni koraci za razvoj institucija i procedura koje je neophodno poduzeti u cilju unapređenja uloge županijskih skupština, pojašnjavaju iz Twinning projekta.

-Ono što je zanimalo našu sugovornicu je kako i na koji način funkcionira Skupština Županije Posavske kad su u pitanju projekti, odnosno kapaciteti Skupštine vezano za širu temu približavanja prema Europskoj uniji. Projekt pomažu parlamenti Mađarske, Austrije i Sabora Republike Hrvatske. Mislim da smo mi na dobrom putu, da smo dobar dio posla odradili, a isto sam tako kazao sam da želimo biti predvodnici kad su u pitanju županijske skupštine oko donošenja svih zakonskih i podzakonskih akata koji će nas što prije približiti europskim integracijama, kazao je nakon sjednice predsjednik Skupštine Blaž Župarić.

Vezane objave

21. sjednica Vlade Županije Posavske

urednik

Uskrsna čestitka predsjednika Vlade Županije Posavske

urednik

Predstavljeni rezultati projekta Lokalni integrirani razvoj

urednik

Promotivni sastanak za izradu Plana upravljanja otpadom ŽP

urednik

Šef Delegacije Europske Unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark danas u Županiji Posavskoj (Domaljevac)

urednik

Posjeta predstavnika OSCE-a Ministarstvu pravosuđa i uprave ŽP

urednik

Ostavite komentar