Župa Potočani

Državni tajnik Zvonko Milas u posjeti Županiji Posavskoj i MZ Potočani

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas izrazio je u srijedu u Orašju zadovoljstvo što je potpora projektima Hrvata s područja Bosanske Posavine povećana za 300 posto te je najavio financiranje novih projekata.

Kako je u srijedu izvijestio Središnji državni ured, Milas se u Orašju susreo s novim predsjednikom vlade Županije Posavske Đurom Topićem, načelnicima općina Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac te predsjednikom Skupštine Županije Posavske Blažom Župarićem, piše Hina. ”U Posavini smo kroz suradnju sa županijskom vladom, općinama i udrugama realizirali 40 projekata iz različitih područja života – od kulture, športa i zdravstva do obrazovanja i infrastrukture. Sretan sam kad vidim da je veliki dio njih uspješno priveden kraju i stavljen u funkciju”, izjavio je Milas. Po njegovim riječima, radi se o “povećanju izdvojenih financijskih sredstava od preko 300 posto za programe i projekte Hrvata iz Posavske županije”. To, po njegovim riječima, govori o kvaliteti projekata, ali i o tome da vlada RH prepoznaje potrebe Posavljaka koji su teško stradali tijekom Domovinskog rata, ali i tijekom 2014. godine za vrijeme velikih poplava.

Milas je najavio nastavak programa potpore Hrvatima u Bosanskoj Posavini kako bi se oni tamo očuvali. “Imamo isti cilj – unapređenje kvalitete života naših ljudi u ovim krajevima, a unatoč različitim izazovima koje vrijeme stavlja pred nas, vjerujem da ćemo u tome i uspjeti”, rekao je hrvatski državni tajnik.

Tijekom posjeta Županiji Posavskoj državni tajnik Milas posjetio je franjevački samostan Tolisa, Udrugu djece s poteškoćama u razvoju PUT u Život – PUŽ“ te Mjesnu zajednicu Potočani gdje se gradi vodoopskrbni sustav uz potporu hrvatske vlade.

Vezane objave

33. NEDJELJA KROZ GODINU

urednik

Započela izgradnja mrtvačnice na mjesnom groblju “Lipa”

urednik

12. NEDJELJA KROZ GODINU

urednik

24. NEDJELJA KROZ GODINU – GOSPA ŽALOSNA

urednik

4. NEDJELJA KROZ GODINU – SV. BLAŽ

urednik

DUHOVI – MLADA NEDJELJA

urednik

Ostavite komentar