Župa Potočani

Državni tajnik Zvonko Milas u posjeti Županiji Posavskoj i MZ Potočani

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas izrazio je u srijedu u Orašju zadovoljstvo što je potpora projektima Hrvata s područja Bosanske Posavine povećana za 300 posto te je najavio financiranje novih projekata.

Kako je u srijedu izvijestio Središnji državni ured, Milas se u Orašju susreo s novim predsjednikom vlade Županije Posavske Đurom Topićem, načelnicima općina Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac te predsjednikom Skupštine Županije Posavske Blažom Župarićem, piše Hina. ”U Posavini smo kroz suradnju sa županijskom vladom, općinama i udrugama realizirali 40 projekata iz različitih područja života – od kulture, športa i zdravstva do obrazovanja i infrastrukture. Sretan sam kad vidim da je veliki dio njih uspješno priveden kraju i stavljen u funkciju”, izjavio je Milas. Po njegovim riječima, radi se o “povećanju izdvojenih financijskih sredstava od preko 300 posto za programe i projekte Hrvata iz Posavske županije”. To, po njegovim riječima, govori o kvaliteti projekata, ali i o tome da vlada RH prepoznaje potrebe Posavljaka koji su teško stradali tijekom Domovinskog rata, ali i tijekom 2014. godine za vrijeme velikih poplava.

Milas je najavio nastavak programa potpore Hrvatima u Bosanskoj Posavini kako bi se oni tamo očuvali. “Imamo isti cilj – unapređenje kvalitete života naših ljudi u ovim krajevima, a unatoč različitim izazovima koje vrijeme stavlja pred nas, vjerujem da ćemo u tome i uspjeti”, rekao je hrvatski državni tajnik.

Tijekom posjeta Županiji Posavskoj državni tajnik Milas posjetio je franjevački samostan Tolisa, Udrugu djece s poteškoćama u razvoju PUT u Život – PUŽ“ te Mjesnu zajednicu Potočani gdje se gradi vodoopskrbni sustav uz potporu hrvatske vlade.

Vezane objave

7. NEDJELJA USKRSA

urednik

Mjesni dom u Potočanima dobio novu stolariju

urednik

5. NEDJELJA PO USKRSU

urednik

Tradicionalni turnir Potočani 2018.

urednik

2. NEDJELJA KORIZME

urednik

19. NEDJELJA KROZ GODINU

urednik

Ostavite komentar