Županija Posavska

Ugovor o sanaciji i rekonstrukciji sustava odvodnje za općinu Odžak

U sklopu projekta razvoja navodnjavanja (IDP) Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva dodijelilo je ugovor za Radove na sanaciji i rekonstrukciji sustava odvodnje u općini Odžak u ukupnom iznosu od 1.473.030,22 KM. Tim je povodom danas u prostorima općinske vijećnice u Odžaku upriličeno potpisivanju ugovora.

-Potpisali smo ugovor koji se odnosi na sanaciju i rekonstrukciju kanalske mreže za odvodnju na širem području Mere u sve ukupnoj površni oko 1.100 ha. Kanalska mreža obuhvaća 25 primarnih i sekundarnih kanala u dužini od 29 km. Predmet sanacije bit će i rekonstrukcija 23 cjevasta i pločasta propusta. Ovo je prva faza investicije u sustavu za navodnjavanje i odvodnje na području Odžaka, kazao je Alojz Dunđer direktor ureda za implementaciju projekata u šumarstvu i poljoprivredi u okviru Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. 

-Vlada Županije Posavske preko resornog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva bila je aktivno uključena u cijeli tijek projekta koji je na koncu rezultirao i potpisivanjem ugovora. Nastavit ćemo sa iznimnom zainteresiranošću pratiti tijek realizacije kako se ne bi dogodili zastoji kao u ranijim godinama, izjavio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi ŽP Mato Brkić.

Zadovoljstvo projektom izrazio je i načelnik općine Odžak Jakov Ivanković ističući kako je to jedan od većih projekata koji će se implementirati na području općine Odžak u dijelu gdje postoji vrlo kvalitetno zemljište. -Dva projekta, odvodnje a potom i navodnjavanja, zajedničke su vrijednosti oko 5 milijuna KM, naglasio je Ivanković. Šefik Begić ispred firme Den alm company Lukavac u izjavi za medije naglasio je kako u projektu sudjeluju još tri tvrtke u okviru konzorcija (Vodoprivreda Posavina, Dejokop Bok i tvrtka Roading iz Gračanice). Kroz zajednički nastup u roku od 5 mjeseci obvezni su pratiti dinamiku ugovorenog posla.

Vezane objave

Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Posavske

urednik

Javni natječaj – grant sredstva u 2019. godini

urednik

Predstavnici Europske Unije u BiH u Vladi ŽP u Orašju i u Odžaku

urednik

Primopredaja dužnosti u Vladi Županije Posavske

urednik

Smotra mostarskog Sveučilišta u Orašju

urednik

Zamjenica britanskog veleposlanika dr. Ruth Wiseman u Vladi Županije Posavske

urednik

Ostavite komentar