Županija Posavska

Znanstveno-stručni skup „Europski ustav za BiH“

„Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu” naziv je dvodnevnog znanstveno-stručnoga skupa s međunarodnim sudjelovanjem koji se održava (14. i 15.03.) u Neumu u organizaciji Sveučilišta u Mostaru i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS). Skup prati, uz ostale, i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić sa ministrima u Vladi.

U sklopu otvaranja upućena su pozdravna obraćanja rektora mostarskoga i zagrebačkoga sveučilišta Zorana Tomića i Damira Borasa, kao i predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragana Čovića koji je poručio kako će skup u Neumu ponuditi neka nova rješenja za BiH kako bi se ubrzao njezin europski put.

Uvodno predavanje na skupu održao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. -Dolazim kao predsjednik Vlade, zemlje koja je veliki prijatelj i zagovornik BiH, sva tri konstitutivna naroda, svih koji žive u BiH s uvjerenjem da je euroatlantski put, pravi put razvoja, funkcionalnosti i gospodarskog napretka svih građana BiH, istaknuo je predsjednik Vlade RH Plenković. Govorio je o euroatlantskom putu Hrvatske, o nastojanjima BiH u procesu integracija ali i pomoći Hrvatske, svim preprekama koje stoje na tom putu ali i nastojanjima institucija BiH da što uspješnije odgovori kompleksnom poslu odgovora na Upitnik, te nužnosti tijesne suradnje sa Europskom komisijom.
Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić kazao je kako će četrdesetak autora na dvodnevnome skupu ponuditi odgovore na ključna pitanja koja muče današnju BiH.

Vezane objave

14. sjednica Vlade Županije Posavske

urednik

Produžen rok za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje do 11. ožujka

urednik

Rezultati javnog poziva za podizanje i proširivanje zasada soje u 2019. g.

urednik

Press konferencija u Vladi Županije Posavske

urednik

Prijem u Vladi Županije Posavske državnih prvaka, juniora HOK Domaljevca

urednik

Uskrsna čestitka predsjednika Vlade Županije Posavske

urednik

Ostavite komentar