Odžak

Dodijeljeno 85.000 KM obrtnicima

Odabrani su korisnici po osnovi “Javnog poziva za izražavanje interesa za potporu fizičkim osobama i obrtima s područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje i Domaljevac-Šamac za sudjelovanje u programu za razvoj poduzetništva u poljoprivredi i proizvodnji hrane (Agro-Food Startup)”.

Dobili opremu

Izvršen je i proces vrjednovanja, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Posavske županije. Za projekt su zajednički osigurali bespovratna sredstava u vrijednosti od oko 85.000,00 KM odabranim korisnicima, u sklopu čega će im biti pružena i besplatna mentorska potpora za vođenje posla tijekom 2019. godine. S aktivnostima na dodjeli bespovratnih sredstava u vidu proizvodne opreme i strojeva za pokretanje vlastitog biznisa započelo se koncem 2018., a nastavilo tijekom 2019. godine. – Do danas je proizvodnu opremu i strojeve za pokretanje vlastitog posla dobilo pet korisnika. Bespovratna sredstva u vidu proizvodne opreme i strojeva dodijeljena su Elviri Džafić iz Orašja za proizvodnju meda i pekmeza od šipka te Marku Maroševiću iz Tolise za projekt izgradnje krušne peći za proizvodnju kruha. U općini Odžak tri korisnika projekta dobila su opremu: Jasminka Brezonjić i Marko Bilušić za proizvodnju meda i Dijana Vranjić za proizvode od bundeve: ulje i bezglutensko brašno.

Četiri korisnika

– Projektom su odobrena sredstva za još četiri korisnika kojima će u najskorije vrijeme biti doznačena oprema, a radi se o Željku Luciću iz Domaljevca – proizvodnja cvijeća, Josi Oršoliću iz Tolise – proizvodnja sojine sačme, Niki Mijiću iz Grebnica za proizvodnju ulja od lješnjaka i Perici Mijiću iz Grebnica – nabava vodilice za sjeme bundeve – objašnjava Nada Ević, tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade PŽ-a.

Vezane objave

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio općinu Odžak i obišao gradilište mosta Svilaj

urednik

Uskrsni sajam Udruge Neuron

urednik

Obavijest

urednik

Započelo deminiranje po projektu Obala rijeke Save – Zorice

urednik

Biciklijada sjećanje na naš odlazak i povratak u Odžak

urednik

Poziv na javnu raspravu o Nacrtu Proračuna općine Odžak za 2019.godinu

urednik

Ostavite komentar