Odžak

Održan sastanak partnerske grupe za razvoj

Jučer ( utorak 26.02.) u prostorijama Male vijećnice, održan je sedmi sastanak Partnerske grupe za razvoj općine Odžak na kojemu su razmatrane točke dnevnog reda, Informacija o implementaciji projekata iz “Revidirane Strategije razvoja općine Odžak 2016.-2020. godine” u 2018. godini, Indikativni trogodišnji plan implementacije projekata iz “Revidirane Strategije razvoja općine Odžak” za period 2019.-2021. godine.

Detaljan plan implementacije projekata iz “Revidirane Strategije razvoja općine Odžak 2016.-2020. godine” u 2019. godini, nakon toga prisutnima se obratio općinski načelnik, Jakov Ivanković ujedno i predsjedatelj partnerstva. Izrazio je zadovoljstvo brojem implementiranih projekta u ekonomskom sektoru i sektoru zaštite okoliša, a napomenuo je da u narednom periodu veću pozornost treba posvetiti projektima iz sektora društvenog razvoja.

Koordinator Općinskog razvojnog tima Radinka Dujak, upoznala je prisutne da je u 2018. godini planirano ulaganje u 50 projekata u vrijednosti od 4.493.282 KM iz svih izvora financiranja. U 2018. godini su vođene aktivnosti na implementaciji 30 projekta u ukupnoj vrijednosti od 3.170.705 KM što je 70% od plana.

Iz ekonomskog sektora od planiranih 21 vođene su aktivnosti na imlementaciji 12 projekata, iz društenog sektora od planiranih 14 vođene su aktivnosti na implemenaciji 7 projekata i iz zaštite okoliša od planiranih 16, vođene su aktivnosti na 11 projekata.

Među važnijim projektima su navodnjavanje, podrška poljoprivrednim proizvođačima, uređenje putne i kanalske mreže, rekonstrukcija lokalnih i regionalnih putova, ulaganje u oblasti zdravstva i obrazovanja, obnova društvenih domova, izgradnja vodovoda (Vrbovac i Potočani), deminiranje, prevencija u zaštiti od elemntarnih nesreća i obnova stambenog fonda porušenog u ratu i poplavama.

Na jednom broju važnih projekata kao što su Izgradnja kanalizacijskog sustava u Novom Naselju u Odžaku, izrada Studije izvodljivosti za poslovne zone Svilaj 1, 2 i 3 i izgradnju Gradske tržnice, započete su aktivnosti u prošloj, a očekuje se implementacija u 2019. godini.

Sve sugestije i prijedlozi koji su izneseni na sastanku, uzet će se u obzir i uvrstit će se u materijale koji će biti prezentirani Općinskom vijeću.

Vezane objave

Čestitka Općinskog načelnika u povodu blagdana Uskrsa

urednik

Poziv na javnu raspravu o Nacrtu Proračuna općine Odžak za 2019.godinu

urednik

Javni poziv

urednik

Počinje gradnja samostana na Plehanu, srušenog 1992.

urednik

ČESTITKA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

urednik

Danas je održana šesta izvanredna sjednica Općinskog vijeća Odžak

urednik

Ostavite komentar