Zanimljivosti

Bebe rođene u siječnju imaju velike šanse postati bogate i slavne, tvrdi studija

JESTE li rođeni na samom početku godine, u siječnju? Ako jeste, velike su šanse da postanete nova slavna (i bogata, naravno) osoba. Barem tako tvrdi istraživanje provedeno u Australiji.

Ono je pokazalo da siječanjske bebe imaju neke posebne osobine koje bi im mogle donijeti puno uspjeha u životu. Naime, u australskoj nogometnoj ligi bilo je čak 33 posto više nogometaša rođenih u siječnju nego u drugim mjesecima. 

Adrian Barnett, koautor časopisa Science Daily, ima i svoju teoriju zašto je to tako.

“Ako ste rođeni u siječnju, imate gotovo 12 mjeseci prednosti ispred svojih kolega rođenih kasnije tijekom godine”, objasnio je Barnett.

No, čini se kako djeca rođena tijekom siječnja ne ostvaruju samo odlične sportske rezultate, nego su jednako uspješna i u drugim životnim poljima.

Drugo istraživanje koje je objavljeno u časopisu Journal of Social Sciences otkrilo je kako postoji neravnoteža među horoskopskim znakovima slavnih osoba. Name, najviše slavnih osoba rođeno je u znaku Vodenjaka, između 20. siječnja i 19. veljače.

Osim toga, dragi kamen koji se povezuje uz osobe rođene tijekom prvog mjeseca, a koji mnogi smatraju amajlijom je granat. Vjeruje se da granat nosi sreću onome tko ga nosi i ispunjava ga ljubavlju, a podarit će mu i samouvjerenost te poslovni uspjeh.

Pa, čini se kako su siječanjske bebe stvarno rođene pod sretnom zvijezdom.

Vezane objave

Otkriveno zašto Trump uvijek nosi predugačku kravatu

urednik

Prehodao je cijelu Antarktiku za prijatelja koji je tu i umro

urednik

Evo što ne smijete propustiti u sportskoj 2019.

urednik

Boban o svojem šefu: S njim imam jedan veliki problem

urednik

Klimatske promjene su znatno povećavale rizik za alpiniste

urednik

Niste ih vidjeli na naslovnicama u 2018. godini, ali ove priče treba pročitati

urednik

Ostavite komentar